Använda Skyddsstatus

Skyddsstatus är en Kaspersky-funktion som gör att problem och säkerhetshot kan analyseras och åtgärdas.

Öppna Skyddsstatus

För varje problem eller hot i fliken Skyddstatus föreslår Kaspersky-programmet åtgärder som du kan vidta för att lösa problemet eller avlägsna hotet. Om till exempel programmet upptäcker infekterade filer på datorn kan du klicka på Desinficera alla. Om antivirusdatabaserna inte är uppdaterade klickar du på Uppdatera. Du kan åtgärda ett problem eller neutralisera ett hot omedelbart eller senare.

Fixa omedelbart ett problem eller neutralisera ett hot

Om du stänger Skyddstatus utan att neutralisera farliga hot förblir indikatorn för skyddsstatus i programmets huvudfönster röd för att påminna dig om dessa hot.